Ljubo Jalovi odličan na turniru u Rusiji

Prethodne nedelje u ruskom gradu Kazanj održan je prvi krug Tatneft kupa, turnira u kik boksu na kojem je učestvovao i Ljubo Jalovi, aktuelni amaterski svetski šampion iz Brazila i bronzani sa Evropskog prvenstva u Španiji.

15 dec 2014 0 comment

Na turniru je učestvovalo najboljih 16 boraca a Jalovi je briljantnom pobedom o kojoj se govori već danima, stekao pravo učešća u drugom krugu.

"Tatneft kup je veoma jak međunarodni turnir pozivnog karaktera. Organizatori se trude da svake godine okupe 16 boraca iz celog sveta za koje je procena da kvalitetom i atraktivnošću zaslužuju svoje mesto na ovom jakom takmičenju. Kada sam dobio poziv za učešće bio sam odlučan da dam sve od sebe i da ostavim što bolji utisak. Ambicije mi nisu bile da se pojavim samo kao učesnik, cilj je bila pobeda", rekao je po povratku iz Rusije Ljubo Jalovi.

U prvom kolu, u osmini finala, rival Jalovog je bio Alex Trofimov, Rus sa izraelskim pasošem. Naš reprezentativac je zabeležio ekspresnu pobedu prekidom u 1. rundi. Od samog starta Jalovi je imao inicijativu, a već na isteku prvog minuta Trofimov se našao u nokdaunu. Uspeo je da se vrati, ali do kraja drugog minuta usledio je još jedan udarac i Trofimov je iznet sa ringa.

"Prvi rival je bio Alex Trofimov, borac iz Izraela. Pobedio sam klasičnim nokautom kolenom u glavu. Prvi cilj, pobedu na startu turnira, sam ispunio. Naredni protivnik me očekuje u aprilu mesecu sledeće godine, a uskoro bi trebalo da bude poznato i njegovo ime. U svakom meču idem na pobedu, a posle ovakve premijere ambicije su mi na najvišem nivou i daću sve od sebe da budem konačni pobednik", rekao je Jalovi.