Vrbas bio domaćin 1. Prvenstva Srbije u MMA

Unity fight klub "Vrbas" i grad Vrbas bili su organizator i domaćin prvog Prvenstva Srbije u MMA za juniore i kadete. Uz prvenstvo, održan je i MMA otvoreni turnir za seniore "Fight games", koji klub iz Vrbasa organizuje po peti put.

12 dec 2014 0 comment

Pred publikom u Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović" borilo se više desetina takmičara iz 18 klubova iz Srbije i okruženja i, prema opštoj oceni, viđene su spektakularni udarci i odlične borbe.

"Veoma smo zadovljni organizacijom i mnogi gosti ocenili su da je ovo najuspešniji MMA turnir održan kod nas. Važno je da niko nije imao primedbe na određivanje parova i suđenje, što se često dešava u ovom sportu. Naše zadovoljstvo su i rezultati koje su postigli domaći borci", rekao je Petar Tunguz, trener Unity fight kluba "Vrbas".

Četiri domaća takmičara postigli su odlične rezultate i svi su pobedili, trojica prekidom u prvoj ili drugoj rundi, a četvrti jednoglasnom odlukom sudija. "Mašan Popović je postao prvi juniorski prvak Srbije u MMA, u kategoriji do 60 kg, što je fantastičan uspeh. U revijalnom delu, u seniorskoj konkurensiji, Nemanja Stevanić pobedio je u disciplini K1, u kategoriji do 75 kg, a Mitar Delibašić i Miro Jurković pobedili su u MMA disciplini, prvi u kategoriji do 93 kg, a drugi u kategoriji 93+", rekao je Tunguz. On je najavio učešće takmičara Unity fight klub "Vrbas" na prestižnom turniru u Opatiji.