FK CFK i FK Partizan uspostavili zvaničnu saradnju

Fudbalski klub Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" uspostavio je nedavno saradnju sa Omladinskom školom Fudbalskog kluba Partizan, jednom od najboljih škola ove vrste u Evropi.

08 dec 2014 0 comment

Pet trenera u osam selekcija kluba svakodnevno radi sa brojnim dečacima, a oni najbolji koji treniraju u ovom klubu, skrenuli su pažnju stručnjaka popularnog beogradskog kluba na više turnira na kojima su nastupali zajedno.

"Naša deca već nekoliko godina izazivaju interesovanje pojedinih klubova, a FK Partizan je bio najkonkretniji. Na turnirima u Banja Luci, Subotici i na Jahorini učestvovali smo zajedno, a nakon prikazanih igara, na insistiranje ljudi iz Partizana ponuđena nam je saradnja, koju smo prihvatili. Partizan je najveći brend što se tiče rada sa najmlađim kategorijama, uz Ajaks jedan od vodećih u Evropi, i nama je čast saradnja sa takvom školom. Poseban kvalitet tog dogovora je mogućnost edukacije naših trenera i saradnja sa trenerima u Partizanu", rekao je Zoran Đurović, prvi trener FK CFK. Ugovor o saradnji zvanično je potpisan, a legenda Partizana Momčilo Moca Vukotić više puta dolazio je u posetu vrbaskom klubu. "Naši treneri učestvovaće u kampovima koje organizuje Partizan, nastupaćemo zajedno na turnirima i nadam se da će saradnja u budućnosti biti od obostrane koristi", rekao je Đurović.

Inače, FK CFK osnovan je 2003. godine i do sada je kroz njegove selekcije prošlo na stotine dečaka. "Mnogi od njih su, kako su odrastali, prelazili u OFK Vrbas. Kako u to vreme nije bilo međuopštinske lige, u želji da se takmičimo sa klubovima iz drugih gradova, pristupili smo gradskoj ligi Novog Sada. Veoma smo zadovoljni ovim takmičenjem i dva naša 'godišta', 2001. i 2003. su na prvom mestu, u konkurenciji 16 klubova. Redovno učestvujemo i na raznim turnirima i posebno dobri rezultati ostvareni su na Uper kupu u Austriji, kada smo sa ukupno tri generacije, dva puta bili drugi i jednom prvi među klubovima iz sedam zemalja. Pripremamo se za učešće na turniru u Debrecinu i nadam se ponovo dobrim rezultatima", rekao je Đurović.

Plan FK CFK je da osnuje i žensku sekciju i već je pripremljen zahtev da zvaničnu promenu imena u Muško-ženski fudbalski klub CFK. Kvalitet rada najbolje potvrđuje činjenica da u klubu treniraju i deca iz Ruskog Krstura, Sivca, Kule i drugih okolnih mesta, i pored toga što roditeljima sigurno nije lako da vode decu na treninge više desetina kilometara. Uz mala i neredovna budžetska izdvajanja, upravo su članarine i sponzorska pomoć jedini izvor sredstava za funkcionisanje kluba. "Politika svih trenera u klubu je da je u ovom uzrastu rezultat u drugom planu, a da je glavni cilj okupljanje dece, njihovo druženje, učenje univerzalnim sportskim vrednostima i fudbalskoj veštini. Rezultati će doći kasnije, a da smo na dobrom putu najbolji je dokaz kada naša deca odu u veće i bolje klubove. Samo ove godine nekoliko mladih igrača, pionira i kadeta, prešlo je u kulski Hajduk", rekao je Đurović. Uz njega, u klubu sa decom rade i Nenad Krtolica, Risto Pavić, Petar Kovač i Slobodan Milović.