KUGLAŠKI KLUB „VRBAS – DANA“
21460 Vrbas, Panonska 2,
PIB 102601260;
T.račun 355-1039538-64
e – mail : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.kkvrbas.org 

 

Godina osnovanja kluba je 1984. Predsednik kluba je Zečević Radenko. Članovi Upravnog odbora su Matijašević Radenko, Radović Ivan, Raičević Milosav, Korać Duška, Bulajić Nevenka, Sekulović Slavko, Daković Vidak i Vujičić Milorad. Sekretar je Budai Janoš. Sportski direktor je Matijašević Radenko.Treneri su: za mušku ekipu Budai Janoš i Zečević Radenko, za žensku Matijašević Radenko. Rukovodilac i trener za mlade je Budai Janoš.

Imamo mušku, žensku ekipu i mlađe kategorije (pioniri, kadeti, juniori) . Muška ekipa nastupa u II Vojvođanskoj l.igi. Nekoliko puta su ulazili viši rang. Ženska ekipa nastupa prvoj ligi, grupa Vojvodina. Ženska ekipa je igrala do ove godine u super ligi Srbije a učestvovali su i u Evrokupu. Dve seniorke su na širem spisku reprezentacije i pozivane su od strane selektora na pripreme. Od mlađih igrača imamo u svojim redovima prvaka kupa Srbije u pionirskoj kategoriji za 2012 godunu, kadetskog prvaka Vojvodine za 2013 godinu, nekoliko osvajača medalja u kadetskoj kategoriji na takmičenjima za kup gradova Srbije. Imamo kadeta i pionira koji su na širem spisku za reprezentaciju Srbije i pozvani su na kamp mladih talenata u organizaciji kuglaškog saveza Srbije.

Klub organizuje Međunarodni kuglaški turnir I NBC kategorije „Božićni turnir“. Do sada je odigrano19 turnira na kojima su učestvovali između ostalih i najbolji svetski igrači iz Srbije i inostranstva, Svetski rekorder kao i reprezentativci zemalja iz okruženja. Klub tradicionalno organizuje i Otvoreno prvenstvo kluba svake godine po završetku sezone, u maju mesecu.

Trenutno je u klubu aktivno i takmiči se u raznim kategorijama oko 50 igrača.