Stipendije za šest talentovanih sportista

Šest mladih, talentovanih sportista potpisalo je danas sa opštinom Vrbas ugovore o jednogodišnjem stipendiranju.

18 apr 2017 0 comment

Na osnovu ostvarenih rezultata njima će tokom narednih 12 meseci biti isplaćivano po 16.000 dinara. Finansijsku podršku lokalne samouprave u ostvarivanju zacrtanih sportskih rezultata i ciljeva, dobili su: Maša Janković i Tijana Cukić (ŽKK Vrbas Medela), Luka Eraković (PK Delfin), Miomir Majkić (Džudo klub Tori), Marko Jurakić (RK Vrbas), i Ljubo Jalovi (Klub borilačkih veština Vrbas).

Ugovore sa sportistima u ime opštine Vrbas potpisao je Milan Glušac, predsednik Privremenog organa.

"Vi ste najbolji deo našeg društva. Uz dobre učenike i studente i talentovane umetnike, vi na najbolji način svuda gde se takmičite promovišete grad iz koga dolazite. Stipendije ste zaslužili svojim rezultatima i ovo je samo jedan skroman način da vam se kao društvo odužimo. Nadam se da ćete ostati najbolji i u narednim godinama i svim građanima opštine Vrbas uspesima na sportskim borilištima doneti mnogo radosti i zadovoljstva", poručio je Glušac sportistima.

On je podsetio da opština Vrbas sve čini da podrži mladost i dobre rezultate, ne samo u oblasti sporta. "Trudimo se da sport u Vrbasu održimo na dobrom nivou. Finansiramo 60 klubova vanredno i redovno, njima su besplatno na raspolaganju svi sadržaji u Centru za fizičku kulturu 'Drago Jovović', vodimo računa o održavanju i ulaganjima u taj centar, i sve to čini se u cilju razvoja sporta. Voleli bi da smo imali sredstava da podržimo još neke mlade sportiste ali ovoga puta budžet je bio ograničen, što ne znači da već naredne godine nećemo stipendirati više budućih šampiona", rekao je Glušac.

U ime svih stipendista na podršci se zahvalio Ljubo Jalovi, višestruki najbolji sportista opštine Vrbas, evropski i svetski šampion. "Hvala opštini Vrbas na odluci da nas novčano podrži u budućem radu. Stipendija će nam dobro doći, ona olakšava obezbeđivanje uslova za bolji rad i postizanje boljih rezultata, ali nas i obavezuje da još više radimo i pokušamo da budemo najbolji u svojim disciplinama. Svaka pomoć je dobro došla i još jednom hvala lokalnoj samoupravi na rešenosti da nam pomogne", rekao je Jalovi.