"Štrudlice" za malo do zasluženog brejka

KKŽ "Crvena zvezda" - Beograd : ŽKK "Vrbas - Medela" - Vrbas  74:71 (18:18, 14:16, 25:24, 8:7, 9:6)

29 mar 2016 0 comment

Košarkašice Crvene zvezde, povele su u polufinalnoj seriji play-offa  PŽL Srbije protiv Vrbasa sa 1:0, pošto su na svom terenu posle produžetka savladale "Štrudlice", rezultatom 74:71 (18:18, 14:16, 25:24, 8:7, 9:6).

Utakmica je odigrana pred oko 150 gledalaca u beogradskom "Basket sitiju".

Obe ekipe imale su dosta personalnih problema uoči ove utakmice. Vrbas je doputovao bez Tijane Cukić i Tamare Rajić, dok je Crvena zvezda igrala bez Nataše Kovačević. Crveno- bele je zadesio dodatni peh već u 3. minutu, kada se prilikom doskoka povredila Snežana Bogićević i do kraja više nije ulazila u igru. Ove dve ekipe su već tri puta ove sezone igrale međusobno, a poslednji put u finalu kupa "Milan Ciga Vasojević" pre samo šest dana.

"Štrudlice" su bolje otvorile utakmicu i u četvrtom minutu povele sa 11:5. Vrbas je rezultatsku prednost držao do samog finiša prve četvrtine, kada je Čolić trojkom izjednačila na 18:18. Prvi put na meču Crvena zvezda je stekla prednost u 13. minutu, posle trojke Katarine Zec. Upravo su trojke bile najjače Zvezdino oružje u ovoj utakmici, jer je Vrbas zatvorio prilaze svom košu i potpuno nadskočio domaćina (43 - 28 skokova). Zvezda je uputila čak 35 šuteva za tri poena i 14 puta bila precizna, a po šest trojki pogodile su Zec i Čolić. Poenima Ivane Jovović Vrbas je prvo poluvreme završio vođstvom 34:32. Jedini period utakmice kada je jedna ekipa bila nešto bolja, je početak treće četvrtine. Katarina Zec je namestila ruku i pogodila dve vezane trojke, pa je domaćin u 23. minutu poveo sa 42:34. Tajm-aut trenera Vrbasa, Dejana Mudreše bio je pravovremen, jer njegov tim nije dozvolio Zvezdi da prelomi utakmicu. Sedam vezanih poena centra Nataše Mijatović, vratio je vrbašanke u igru, pa je usledio dramatičan kraj regularnog dela meča. Vrbas je poenima Maše Janković u 28. minutu poveo sa 52:46, Zvezda se ubrzo posle trojke Ivane Katanić vratila u vođstvo 55:54, a na završetku treće četvrtine Vrbas je imao minimalnu prednost 58:57. U poslednjoj četvrtini obe ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali nijedan tim nije uspeo da prelomi utakmicu. Na 1:41 pre kraja rezultat je glasio 65:65, posle poena Miljane Džombete sa linije slobodnih bacanja. Obe ekipe su propustile nekoliko šansi za koš, da bi poslednji napad u regularnom delu pripao Vrbasu. "Štr suudllice" su imale 17 sekundi da reše meč u svoju korist. Džombeta je bila ta koja je pokušala da reši utakmicu, ali nije bila precizna i utakmica je ušla u produžetak. Ekipe su praktično igrale koš za koš, da bi poenima Čolić Zvezda 19 sekundi pre kraja produžetka izjednačila na 71:71. Ponovo je Vrbas imao poslednji napad i sudbinu meča u svojim rukama. Džombeta je ovog puta uposlila Mijatović, koja se našla u reketu Zvezde, okružena sa tri domaće košarkašice. Sudija Smiljanić je dosudila grešku u koracima centru Vrbasa na 3.1 sekundu pre kraja utakmice. Zbog prigovora Smiljanić je Nataši Mijatović dosudila i tehničku grešku, a zatim je povukla svoju odluku. Loptu je ispod svog koša izvela Zec, koja je bacila loptu daleko uz aut liniju u polje Vrbasa. Gošće su napravile veliku grešku u odbrani, što je iskoristila Čolić, koja je loptu uhvatila praktično uz liniju za tri poena, šutnula i pogodila 0.8 sekundi pre kraja za pobedu.

U domaćem timu najefikasnije su bile Zec sa 27 i Čolić sa 24 poena (6 asistencija, indeks 31), dok je Bojivić na sedam poena dodala i devet skokova.

U ekipi Vrbasa, koja je utakmicu odigrala sa šest igračica, Jovović je postigla 22 poena (8 skokova), Mijatović 19 (10 skokova), Radonjić 12 (7 skokova), a Džombeta 10 (10 asistencija).

Revanš meč na programu je u četvrtak, 31.03.2016. u Vrbasu, CFK "Drago Jovović" od 19:30h, ukoliko se "Štrudllice" oporave i dobiju utakmicu. Majstorica se igra u Beogradu već narednog vikenda.