Uspeh plivačkog kluba Vrbas na prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda u Beogradu je održano prvenstvo Srbije u plivanju za mlađe pionire i pionire. Plivački klub Vrbas je učestvovao sa svojih 10 mladih plivača koji su ostvarili odlične rezultate.

15 jul 2015 0 comment

Naime, na prvenstvu Srbije za pionire, Vukašin Radojičić, u disciplini 200m delfin, je osvojio treće mesto i bronzanu medalju, popravivši svoje prethodno najbolje vreme za čak 11 sekundi.

Što se tiče mlađih pionira, najuspešniji je bio Dušan Dragojević, koji je osvojio tri medalje: srebrnu na 400m slobodno, i dve bronzane medalje na 100 i 200 metara slobodno. Inače, Dušan je već stalni član selekcije Vojvodine, a sada je pokazao da je među najboljima i u Srbiji. 

I ostala deca su sjajno plivala, oborivši svoje lične rekorde u svemu što su zaplivali.

Učesnici: Sara Skuban, Vuk Dognar, Milica Samardžija, Tamara Popović, Maša Kužić, Jovana Miločević, Danijela Grmuša i Vladimir Bjelac.

Plivački klub Vrbas je nedavno učestvovao i na prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire i pionire, gde je osvojio 2 medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Ksenija Femić je osvojila 3. mesto u disciplini 50 metara leđnim stilom a Vuk Dognar 3. mesto u disciplini 100 metara delfin stilom.

PK Vrbas je osvojio 3. mesto u štafeti 4x200 kraul, u satavu Maša Kužić, Jovana Milošević, Tamara Popović i Milica Samardžija.