PK Bjelica i PK Vrbas na prvenstvu Vojvodine u Kikindi

U subotu i nedelju, 7.  i 8. marta, u Kikindi je održano prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire, pionire, kadete i omladince.

12 mar 2015 0 comment
PK Bjelica PK Bjelica

PK Bjelica je nastupio sa mlađim pionirima, pionirima i kadetima. U konkurenciji preko 20 klubova iz Vojvodine ovaj Vrbaski klub osvojio je 6 medalja. Najzapaženiji rezultat ostvarila je Milena Mandić koja je ulazno godište u mlađim pionirima a uspela je da osvoji dve medalje, srebro na 100m leđa i bronzu na 200m leđa.

Miro Rašković je osvojio srebro na 200m leđa i bronzu na 100m leđa, štafeta mlađih pionira 4x50 mešovito bila je treća u sastavu Tošić, Rajković, Rašković,Krainović.
U konkurenciji kadeta Luka Vučković je osvojio srebro na 100m leđa.

PK Vrbas

Plivački klub VRBAS učestvovao je 07.marta (subota) na prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire i ekipno zauzeo četvtro mesto osvojivši 4 medalje, 3 u pojedinačnoj konkurenciji i jedna u štafeti.

Osvajači medalja Vuk Dognar 2. mesto u disciplini 100 delfin, Milica Samardžija 3. mesto 200 metara prsno a u disciplini 100 metara prsno za sekundu je bila sporija od trećeplasirane, Miloš Femić 3. mesto u disciplini 100 metara prsno a u disciplini 200 metara prsno medalja mu je izmakla za 4 stota dela sekunde i zauzeo je 4. mesto, štafeta 4x200 kraul u sastavu Tamara Popović, Emilija Malić, Maša Kužić i Milica Samardžija osvojila je srebrnu medalju.

Dušan Dragojević plivao je u konkurenciji sa godinu dana starijim plivačima i u svakoj disciplini bio je veoma blizu medalje u 4 discipline na cilj je stigao četvrti.